Menu

Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050

 • toyota enviromental 2050 new

 

Από την ίδρυση της, το 1937, η Toyota έχει δεσμευτεί με συνέπεια στην ιδέα να συνεισφέρει στην κοινωνία κατασκευάζοντας αυτοκίνητα και να ηγηθεί στην καινοτομία μέσω της τεχνολογίας και τησ δημιουργικότητας. Αυτό το πνεύμα της πρόκλησης που ορθώνεται για αλλαγή έχει μεταδοθεί,  μέσα απο το DNA της εταιρίας. Βλέποντας μπροστά θα πρέπει όλοι οι συνεργατες να συνεισφέρουν στην κοινωνία συνεχώς μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να συνεχίσουμε να είμαστε μία εταιρία που έχουν ως πρώτη επιλογή οι πελάτες και η οποία δημιουργεί σε κάθε έναν από αυτούς ένα ξεχωριστό χαμόγελο τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας Dr. Toyoda.

Παρά όμως αυτές τις ενεργητικές πρωτοβουλίες, το παγκόσμιο περιβάλλον παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Ακραίες καιρικές συνθήκες που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές και προκλήθηκαν από τα αέρια του θερμοκηπίου απειλούν τη ζωή μας. Στο μεταξύ, η σοβαρότητα των περιβαλλοντικών ζητημάτων αυξάνεται σε ταχείς ρυθμούς, με την αύξηση του πληθυσμού, η οποία συνοδεύεται απο την έλλειψη νερού, την εξάντληση των πόρων και την υποβάθμιση της βιοποικιλότητας λόγω του κατακερματισμού των οικοσυστημάτων.

Σε απόκριση αυτής της κατάστασης, θα πρέπει να αναλάβουμε νέες προκλήσεις που αφορούν τον κόσμο σε 20 ή 30 χρόνια από σήμερα, προκειμένου να είμαστε στενά εναρμονισμένοι με το παγκόσμιο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει όχι απλά να προσπαθήσουμε να μειώσουμε όσο το δυνατό πιο κοντά στο μηδέν τους αρνητικούς παράγοντες που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα, αλλά την ίδια στιγμή, βλέποντας πιο πέρα, να προκαλέσουμε τον εαυτό μας σε όλες τις πρωτοβουλίες της Toyota προς μία καθαρή θετική επίπτωση. 

Η Περιβαλλοντική Πρόκληση 2050, που η Toyota ανακοίνωσε, αποτελείται από έξι ξεχωριστές “προκλήσεις” που καλύπτουν κάθε πτυχή της δραστηριότητάς της, την διερεύνηση νέων προϊόντων και τεχνολογιών της, και το ρόλο της, ως συντονιστή ατόμων και κοινωνιών για την γνώση και βελτίωση του φυσικού κόσμου γύρω τους.


Πρόκληση 1

Νέο όχημα με μηδενικές εκπομπές CO2

Η πρόκληση, για κατασκευή  Νέων  Οχημάτων  με Μηδενικό CO2, είναι να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 των οχημάτων μας κατά 90 τοις εκατό ως το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα που είχαν το 2010.

Για να επιτευχθεί  αυτό, όλα  τα μοντέλα συμβατικού καυσίμου θα  γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά, και θα προάγουμε την ανάπτυξη οχημάτων νέας γενιάς με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές CO2, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών,   των plug in  υβριδικών,  των  ηλεκτρικών και των  οχημάτων κυψελών καυσίμου.

 

Πρόκληση 2

Μηδενικές Εκπομπές CO2 σε Όλη τη Διάρκεια Ζωής

Με την πρόκλησή μας, Μηδενικές Εκπομπές CO2 καθ Όλη τη Διάρκεια Ζωής, θέλουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα από το να εξαλείψουμε απλώς τις εκπομπές C02 που παράγεται κατά την κατασκευή των οχημάτων και όταν τα χρησιμοποιούν  οι πελάτες μας.

Θέλουμε να εξαλείψουμε τις εκπομπές άνθρακα από την κατασκευή των υλικών και εξαρτημάτων, από τις δραστηριότητες διακίνησής και από τις μεθόδους απόρριψης και ανακύκλωσης όταν τα οχήματά μας φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.

 

Πρόκληση 3

Μηδενικές Εκπομπές CO2 Εργοστασίων

Τα αυτοκίνητα δεν δημιουργούν εκπομπές CO2 μόνο όταν οδηγούνται, αλλά και κατά την κατασκευή τους στα εργοστάσια.

Για να βοηθήσουμε στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, έχουμε δημιουργήσει μια στρατηγική για να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές CO2 στα εργοστάσια παραγωγής μας, εστιάζοντας στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε και μεταπηδώντας σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

 

Πρόκληση 4

Ελαχιστοποίηση και Βελτιστοποίηση της Χρήσης Νερού

Οι ανάγκες του κόσμου σε νερό αυξάνονται ραγδαία, έτσι είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε την ύπαρξή του περιορίζοντας την ποσότητα που χρησιμοποιούμε κατά την κατασκευή των προϊόντων μας, και ανακυκλώνοντας όσο περισσότερο μπορούμε.

 

Πρόκληση 5

Δημιουργία Κοινωνίας και Συστημάτων Βασισμένων στην Ανακύκλωση

Οι αυξανόμενοι πληθυσμοί, η οικονομική ανάπτυξη και η επιθυμία για πιο άνετους τρόπους ζωής, ασκούν αυξανόμενη πίεση στους φυσικούς πόρους και δημιουργούν περισσότερα απορρίμματα

Θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση μιας ιδανικής κοινωνίας ανακύκλωσης πόρων, εργαζόμενοι σε τέσσερις θεμελιώδεις τομείς: χρησιμοποιώντας περισσότερα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας εξαρτήματα μακράς διαρκείας, αναπτύσσοντας πιο αποδοτικές και ενδελεχείς τεχνολογίες ανακύκλωσης, και χρησιμοποιώντας περισσότερα από τα υλικά που ανακτώνται όταν ένα όχημα απορρίπτεται ώστε να κατασκευάσουμε νέα.

 

Πρόκληση 6

Η Δημιουργία μιας Μελλοντικής Κοινωνίας σε Αρμονία με τη Φύση

Για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την συνύπαρξή μας με τη φύση, πρέπει να διαφυλάξουμε τα δάση μας και τα υπόλοιπα πλούσια οικοσυστήματα.

Εκτελούμε έργα – μικρά και μεγάλα – σε ολόκληρο τον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησής μας, για την υποστήριξη του στόχου μας για τον “εμπλουτισμό των ζωών και των κοινοτήτων,” διοργανώνοντας αναδασώσεις και φυτεύσεις δένδρων, πράσινα αστικά περιβάλλοντα και άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες τόσο στα εργοστάσιά μας όσο και εκτός.

 
 • challenge 1 new
 • challenge 2 new
 • challenge 3 new
 • challenge 4 new
 • challenge 5 new
 • challenge 6 new
 
 
 • tuv

  ISO 14001 - Car N' Motion A.E.

 • tuv

  ISO 14001 - CAR N' MOTION CAR RENTAL & INSURANCE CONSULTING A.E.


Video Title

Video Slug